Tour ‘Het front aan de Bergsche Maas’

De tour waar het allemaal mee is begonnen! Tijdens deze tour richten we ons op de gebeurtenissen die zich afspeelden tussen de dorpen Wijk en Aalburg en Dussen. Niet veel mensen weten dat deze dorpen vanaf november 1944 tot mei 1945 midden in de frontlinie waren gelegen en dat het grote gevolgen had voor het Land van Heusden en Altena.

Tijdens deze tour besteden we onder andere aandacht aan de gebeurtenissen rondom de bruggen bij Wijk en Aalburg in mei 1940 en gaan we in op de strijd om het Kapelsche Veer. Een vol en interessant programma!

Programma
De tour wordt bij voorkeur gegeven op zaterdagochtend om 09:00 uur en duurt gemiddeld drie uur. We starten bij de parkeerplaats van de bushalte Kromme Nol in Wijk en Aalburg. Hier kunt u gratis parkeren. Na afloop van de tour komen we ook weer terug op deze locatie.

Gezien de grotere afstanden verplaatsen we ons met een voertuig. We proberen gebruik te maken van een historisch voertuig, als dit het geval is staat het aangegeven bij overig. Anders bent u zelf verantwoordelijk voor uw eigen vervoer. We proberen wel het aantal auto’s beperkt te houden, door zoveel mogelijk met elkaar mee te rijden. Voor onze battlefieldtours gelden onze algemene voorwaarden.

Datum Tijd Kosten Beschikbare plaatsenOverig
10-08-202409:00 – 12:30 uur€12,50VOLInclusief vervoer

Bij de tour is inbegrepen:
– Rondleiding door Footsteps in History
– Koffie/thee/fris + koek

Aanmelden?

Vul het onderstaande contactformulier in. Binnen 24 uur ontvangt u van ons een bevestiging van uw reservering. Heeft u geen bevestiging ontvangen? Stuur dan een mail naar oorlogsmuseumveen@gmail.com